Dupa ce ai intocmit o lista de locuri potrivite pentru desfasurarea nuntii tale, poti incepe sa le vizitezi personal. Fii pregatita ca aceasta parte a planificarii nuntii sa iti ia cel mai mult timp – vei avea parte de cateva weekenduri aglomerate pentru o vreme!

Atunci cand vizitezi localuri pentru evenimente festive, acorda atentie celor mai mici detalii, cum ar fi traseele oaspetilor tai, cum arata baile, daca exista suficienta incalzire/aer conditionat si unde se afla prizele pentru orchestra/discursuri/DJ/muzica de ceremonie.

De asemenea, discuta cu gazdele despre cum orchestreaza in mod obisnuit zilele de nunta. Sunt deschisi la idei si flexibili cu sincronizarea sau rigizi sa fie totul ca de obicei? Daca nu functioneaza pentru tine, discuta despre cum prevezi tu desfasurarea zilei si folosirea salilor.

Nu face alegeri pripite!

Inainte de a semna ceva, cere un desfasurator complet al preturilor, o lista detaliata care sa arate ce este inclus in pret si ce nu. Fii atenta daca servirea si TVA-ul sunt incluse sau nu in pretul total. Intreaba ce se intampla cu banii tai in caz de anulare, fie din partea ta fie a localului.

Merita de asemenea sa intrebati gazdele despre furnizorii recomandati. Insista, spre exemplu, sa folositi furnizorii lor? Sunt afacerile recomandate pe merit si pe experienta de lucru cu localul? Ori acei furnizori platesc sa fie pe lista? Vei fi nevoit sa platesti comision suplimentar? Daca insista sa folosesti anumiti furnizori ( asa cum fac de obicei cu aprovizionarile) atunci e recomandat sa verifici separat acesti furnizori inainte de a face rezervarea, pentru a afla daca totalul de plata este inca in bugetul alocat.

In cele din urma, intreaba cine va fi principala persoana de contact in cadrul procesului de planificare si in insasi ziua stabilita. In acest stadiu, te poti confrunta cu echipa de vanzari si odata rezervarea facuta vei colabora cu echipa de evenimente inainte a intalni in final echipa de banchet in ziua nuntii tale. Pentru linistea ta, ai putea prefera sa ai de a face cu o singura persoana pe parcurs, dar daca asta nu e o optiune, poate vei considera sa lucrezi cu un organizator de nunti care sa supravegheze totul pentru tine.

Gasirea locatiei de nunta este o piesa cruciala in puzzle si te va ajuta sa iti aduni ideile. Este de asemenea usor sa te indragostesti la prima vedere, dar asigura-te ca mintea conduce inima printr-o cercetare temeinica. Aceasta va fi cea mai mare cheltuiala pentru nunta ta, deci niciodata intrebarile nu sunt de prisos.