Pe aceasta pagina gasiti o lista cu fotografi care isi ofera serviciile pentru nunti in Baia Mare. Pentru a putea in contact mai usor cu prestatorii serviciilor si a cere mai multe detalii / informatii sau chiar oferte de pret, am inclus urmatoarele date pe pagina:

 • Denumirea firmei;
 • Website-ul firmei;
 • Nr de telefon;
 • Adresa de email;
 • Adresa paginii de Facebook (daca este disponibila).

 

Servicii Foto Video Baia Mare

 

Ion Morari

Adresa: Bulevardul Unirii 13
Website: http://www.ionmorari.com/
Telefon: 0746 112 220
Email: photography@ionmorari.com
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/momente.de.magie

Dan Nitulescu

Adresa: Strada Hortensiei 5B
Website: http://www.dannitulescu.com
Telefon: 0758 460 146
Email: info@dannitulescu.com
Pagina de Facebook:


IMStudio

Adresa: Olteniei 4A/1
Website: http://www.imstudio.ro
Telefon: 0723 716 709
Email: contact@imstudio.ro
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/imstudio.ro


Fotografie de Nunta

Adresa: Bd. Traian, nr. 4
Website: http://nunta.musteamihaidan.com/
Telefon: 0756 607 995
Email:
Pagina de Facebook:


Blue Foto Studio

Adresa: Strada Vlad Țepeș
Website: http://www.bluefotostudio.ro
Telefon: 0741 618 308
Email: media_foto@yahoo.com
Pagina de Facebook:Catstudio

Adresa: Aleea Expozitiei nr. 1
Website: https://www.catstudio.ro/
Telefon: 0766.766-751
Email: office@catstudio.ro
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/catstudio.ro/


Atunci cand vine vremea magica a nuntii, veti dori ca absolut totul sa arate ca-n povesti, incepand de la haine, localul, aranjamentele, artificiile si terminand apoi cu imaginile de la nunta. Tinand cont de faptul ca in atentia mirilor stau, in majoritatea cazurilor, primele detalii, foarte des se intampla ca unele servicii foto video sa nu fie cele dorite. De ce necesita o atentie deosebita acest serviciu? Deoarece tot ce ramane din nunta nu este nici machiajul, nici tortul sau aranjamentele, ci amintirea acelor momente – clipele imortalizate de catre fotografi si cameramani din Baia Mare.

Exista o mare probabilitate sa gasiti un profesionist foarte priceput, insa sunt la fel de multe si sansele ca sa dati peste o persoana foarte slab pregatita si care cere un pret cat nu face, intrucat nu este in stare sa va satisfaca doleantele. Cel mai rau scenariu este ca dupa eveniment sa nu va incante imaginile obtinute si sa aveti regrete ca n-ati acordat atentia ceruta de eveniment, mai ales ca acesta este nerepetabil. Se pot reface unele sedinte foto chiar si dupa nunta, reluand rochia de mireasa, insa atmosfera specifica din ziua de nunta este imposibil sa fie redata ulterior! Asa ca, sa urmarim niste etape pentru a afla raspunsul la o intrebare importanta: cum sa ne alegem specialistul? Ori aflam despre un anumit profesionist dintr-o recomandare a cuiva apropiat, ori ca dam peste el online, ce ar trebui ca sa conteze gasiti mai jos:

Verificati lucrarile anterioare

Exista unele persoane care sunt capabile sa prezinte realizari care sunt furate de la alti meseriasi, si care sunt priceputi numai pentru inselarea clientilor. Micul furt poate fi insa descoperit cerandu-i sa va prezinte poze si de la alte evenimente unde a mai fost. In cazul cand imaginile sunt similare, atunci este bine. Insa daca va diferi calitatea intre albume, atunci exista mare sansa sa aveti de-a face cu prezentarea unei munci furate ori realizate de un colaborator. Cand exista si colaboratori, cereti portofoliu si pentru acestia, daca vor fi prezenti la eveniment.

Cantitate sau calitate?

Unii va ofera un pachet imens (cu mii de imagini) , insa accentul va trebui pus mai putin pe cantitate (mai ales ca multe dintre acele imagini sunt simple dubluri, incercari nu grozav de reusite), si pe calitatea lucrarii. Mai bine sa va multumiti cu 1.000 de poze, dar toate acestea sa fie foarte bune de imprimat.

 • Calitatea foto. Este data mai ales de catre tehnica folosita, astfel incat lumina din cadru sa para a fi cat mai naturala, chiar daca se vor folosi si blitzuri sau alte lumini ajutatoare. Pozele cu lumina care cade direct spre miri vor prezenta aplatizarea tuturor umbrelor, o stralucire a fetei, dar si chiar acel efect deloc atractiv al ochilor rosii. Folosirea bliturilor poate avea ca efect uneori niste umbre atat puternice cat si neplacute, daca acestea nu se afla in pozitia corecta.
 • Efectul de pestera. Este o problema destul de comuna pentru unii fotografi de nunta Baia Mare mai fara indemanare. Efectul se intalneste in spatii inchise gen biserica sau local, ambele cu o lumina redusa, combinat cu blitul declansat direct spre miri dar si cu o alta ajustare gresita a aparatului. Urmarea va fi aparitia doar a mirilor in imagini, fara alte elemente din fundal, intrucat fundalul va fi unul intunecat. Perfect ar fi sa vedem si interiorul, pictura bisericii, fundalul avand importanta sa in redarea atmosferei evenimentului. Daca veti cere sa vi se arate un portofoliu de catre firma de foto video nunti Baia Mare , nu priviti doar imaginile facute pe-afara, in sesiuni foto care beneficiaza de lumina buna, solicitati sa vi se prezinte si imagini lucrate in spatii inchise cu lumina mai slaba.
 • Poze prea intunecate. Pozele trebuie sa prezinte detalii, asa ca o rochie de mireasa nu trebuie sa arate de un alb brut, solid si lipsit de amanunte. Dantela, dar si modelul rochiei o fac atat de scumpa, iar un profesionist va sti cum sa puna in valoare asemenea detalii. Din pacate, la imaginile mai inchise, rochia de mireasa poate capata o nuanta de gri, iar la o setare gresita poate avea chiar o tenta usor albastruie.
 • Editarea. Se recomanda ca editarea sa fie una minimala, fara unele elemente straine care sa fie introduse in imagine. La folosirea Photoshop-ului, cel care editeaza este bine ca sa fie unul foarte priceput, deoarece altfel aceasta arta devine un kitsch.
 • Echipamentul utilizat. Nu este chiar o garantie a bunelor rezultate, insa cu cat este mai unul mai performant, cu atat va fi mai bine. Un bun profesionist trebuie sa aiba la el doua aparate, al doilea cu rol de backup daca primul se va strica. Rar se intampla ca acesta sa se strice, dar in caz de ghinion profesionistul trebuie sa poata sa isi continue activitatea pentru care este platit.
 • Comunicarea. Este de asteptat ca si nivelul de comunicare din partea echipei de la serviciul foto video de nunta sa fie la inaltimea asteptarilor. Acesta trebuie sa organizeze adesea persoanele ce vor aparea in imaginile de grup, dar fara sa uzeze de un ton autoritar ori zgomotos, facand poante rasuflate doar pentru a produce zambete. Exista o masura in toate…
 • Experienta. Experienta acumulata in materie de foto nunta este una hotaratoare. Nu este tot una sa preferati pe cineva cu specializare in fotografia arhitecturala, in cea peisagistica, in cea comerciala ori cea sportiva, sau sa angajati un profesionist specializat in nunti. Ritmul unui eveniment precum o nunta este rapid, are schimbari numeroase efectuate intr-un timp relativ redus. Se recomanda sa va alegeti o persoana care are experienta bogata, nu un incepator, cu abia cateva nunti realizate, si care vine ca sa invete meserie si noi tehnici la nunta dumneavoastra.
 • Contractul. Nu uitati datele contractului. Decizia odata luata, nu uitati de semnarea unui contract de prestari servicii facut cu persoana sau firma aleasa. In mod normal, el are unul gata pregatit, dar acest contract este bine ca sa il lecturati integral, documentul oferind destule informatii pe care puteti sa le aprobati sau nu.

Partea video – Cameraman Baia Mare

Similar ca importanta este si sa alegeti un cameraman nunta potrivit pentru filmarea unui asa eveniment. Cand fotograful si cameramanul vin la pachet, nu uitati ca sa vizionati si filmarile cameramanului. Aceiasi pasi sunt si pentru filmari, adaugand insa urmatoarele: filmarea trebuie ca sa fie una cat mai stabila (facuta pe monopod, pe flycam, pe slider, pe tripod, pe macara s.a.m.d.), fara miscari neadecvate si care sa faca filmul dificil de urmarit. Videocamera sa fie una dotata cu sursa de iluminat pentru momentele cand e necesara. Montajul trebuie sa fie unul curat, iar sunetul trebuie sa fie sincronizat bine cu imaginea.

Este bine ca si vestimentatia echipei foto video sa fie, de asemenea, in ton cu respectivul eveniment. Nu va veti dori un cameraman de nunta Baia Mare invesmantat intr-o tinuta sport „asortat” la un asemenea eveniment de gala, unde sa faca o nota zdravan discordanta, si sa mai si apara in filmarea sau in pozele voastre!

Cele de mai sus fiind doar cateva sfaturi, speram sa va fie suficiente pentru inceput. Cu putine atentie, ele pot fi aplicate si pentru a gasi un profesionist pentru alte tipuri de evenimente: botez, zi de nastere, petreceri corporate sau private, etc.